Nytænkning:
Realiserbarhed:
Økonomisk potentiale:

AutoAutoVolume

2009-02-15 kl. 18:17:00 af Jesper HorsMark

Når man kører bil og hører musik er det drønirriterende at bremse op og så musikken er kæmpe-alt-for-højt-blod-ud-af-ørerne-agtigt. Ved at integrere en bilradio med AutoAutoVolume indbygget, skruer bilradioen ned så det matcher lydstyrken i kabinen frem for konsekvent at det er trin 30 i volumen når man så holder stille! Desuden hvis man så tænder varmeblæseren skruer den automatisk op. Ligeledes hvis børnen råber og skriger som vilde skruuuer den så stille lige lidt op også :-)

Kommentarer

 • 2009-03-02 kl. 17:30:55 af Jørgen Jensen
  Det er standard i alle nyere biler i forvejen :-)
 • 2009-03-05 kl. 08:53:07 af Jesper HorsMark
  Så vidt jeg ved er det der allerede eksisterer ikke decibelstyret men lavet så man kan indstille hvor meget bilen "larmer" ergo ikke-intelligent system?
 • 2009-03-05 kl. 21:16:48 af Jørgen Jensen
  Nej det er bestemt ikke et intelligent system, men det er det du nævner vel heller ikke ligefrem, med mindre systemet selv kan vurdere, hvorvidt man ønsker at høre på den anden støj? I nogle biler angiver man en faktor som afgør hvor kraftigt radioen skruer op eller ned når støjniveauet ændrer sig. Det er skam en udmærket ide du har, men det man har idag er faktisk ret ok og billigt at lave i modsætning til det du nævner vil jeg vurdere.
 • 2009-03-05 kl. 21:24:46 af Jesper HorsMark
  Tjo det fremgår nok ikke superskarpt men jeg tænkte netop at radioen justerede efter hvor kraftig lydstyrken i kabinen var (decibel-justeret) - ikke manuelt indstillet i forhold til bilens medfødte larm :-)

  Jeg må så hellere komme ind i kampen igen og finde en anden idé der har mere potentiale!
 • 2009-03-06 kl. 16:55:27 af Jørgen Jensen
  Jamen hvis vi skal gå hen og blive mere tekniske, så er det jo stadig ikke særligt intelligent at justere efter decibel (kald det hellere smart), for justering efter decibel er jo bare regulering af volumen efter en virkelig måling i stedet for en parameter. Det er ganske vist bedre end en fast faktor, såfremt man får det til at virke rigtigt og at decibelsensorerne kan placeres på steder hvor de giver en måling af støjniveauet i bilen på samme måde som passagererne opfatter det.

  Hvis man skulle kalde systemet for intelligent, så skulle du vist ud i noget med at systemet vurderer på de andre støjkilder og ud fra dette skruer op eller ned. Det vil sige at hvis det er bilens egen støj, så skruer den op. Hvis det er en god ven som ivrigt fortæller en spændende historie lidt højlydt i bilen, så skal systemet skrue ned, så du kan høre den gode historie osv... så kunne vi tale om intelligens, men ellers lad os bare kalde det et smart system :-)

  Men nu er det jo altid en god ide at løse problemer de rette steder, så måske man i stedet skulle tænke over en ide til at minimere støj i biler :-)
 • 2009-05-24 kl. 14:51:22 af Jon Persson
  findes allerede..

  VW køre med det i deres nye modeller og sikkert også resten af VAG, så som Audi, Skoda osv..

Skriv kommentar